Varmepumper giver store besparelser, både på økonomien og på CO2 udslippet.

Varmepumper

Billig grøn energi
…..

Varmepumper kan spare dig for op til 65% på varmeøkonomien.

En varmepumpe sparer dig for en masse penge, og samtidig sikrer den miljøet. En varmepumpe har altså betydningsfulde fordele, men ved du egentlig, hvad en varmepumpe er og hvorfor det er en god investering?

Skifter du et gammelt oliefyr ud med en ny varmepumpe kan du spare op til 65% på din varmeregning. Er det et ældre gasfyr, kan du spare op til 50% ved at skifte til en luft til vand varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som udnytter varmen i luften eller jorden til at opvarme boligen. Den udendørs del af varmepumpen er på størrelse med et lille køleskab, selvfølgelig afhængig af hvor kraftig anlægget skal være. Varmepumper kan anvendes til opvarmning i alle typer huse.

En varmepumpe findes i 3 forskellige typer varmepumper.

  • Jordvarme (væske til vand)
  • Luft-til-vand
  • Luft-til-luft

Fælles for alle 3 typer er levetiden, så er ca. 20 år. En varmepumpe kræver stort set ingen vedligeholdelse, men det er en rigtig god ide at få lavet et årligt serviceeftersyn på den for at undgå uhensigtsmæssige nedbrud.

At få installeret en varmepumpe i sommerhuset eller kolonihavehuset er blevet meget populært. Man kan i sin varmepumpe have et modul siddende, som kan styres fra mobilen uanset hvor du befinder dig. Det betyder at der kan være varme på når man ankommer i huset.

En luft til luft varmepumpe opvarmer boligen ved at blæse varm luft ind i boligen. Vil man have varmen fra radiatorerne eller gulvvarmen, skal man have en luft til vand varmepumpe. Den opvarmer også brugsvandet.

En varmepumpe kan også anvendes som Air Condition, men så er strømforbruget 1-1.

En miljøvenlig opvarmning

En varmepumpe er ikke bare billigere i drift end traditionelle energikilder, den er i høj grad også yderst miljøvenlig og skånsom for naturen. Det sætter vi høj pris på hos Holmstrup & Mortensen.

Derfor skal din installatør være VE – godkendt.

En VE godkendt installatør har gennemgået et kursus i montering og tests, som sikre at din varmepumpe bliver installeret korrekt. Installatøren skal desuden have et kvalitetssikringssystem, der opfylder gældende krav. Dette har vi hos Holmstrup & Mortensen. Vi er desuden også KMO certificeret.

Serviceaftale på varmepumper

Når man har en varmepumpe med en fyldning på 1000 gr og derover, er det et krav fra myndighedernes side om et lovpligtig eftersyn hvert andet år.

Dog anbefaler vi et årligt eftersyn, da der kan ske meget på 2 år. Kører en varmepumpe ikke optimalt, kan det koste mange penge i ekstra strøm og unødigt slid på varmepumpen. Kontakt os gerne for rådgivning og tilbud.

Holmstrup & Mortensen

er en Stærk samarbejdspartner
vi overholder de aftalte tider
har Veluddannet personale
optimer og bruger Miljørigtige løsninger